پازلها امروزه یکی از مهمترین سرگرمیهای کودکان و بزرگسالان هستند. اما این وسیله سرگرمی باید بر اساس کیفیت تصویر، با توجه به سن کودک و توانایی استعداد او انتخاب و خریداری شود. خرید پازل و بازی با آن، هوش هندسی کودک و قدرت حل مساله او را افزایش میدهد. اما در صورتی که یک پازل ۱۰۰۰ تکه را برای کودکی سه ساله خریداری کنید، احتمال چند تکه کاغذ پاره و ناراحتی او، تنها نتیجهای است که خواهید دید. برای انتخاب این وسیله بر اساس کیفیت و سن کودک، همراه جیمینو باشید.
اگر پازل جیمینو را خریداری کردهاید، وارد صفحه مسابقه پازل جیمینو شوید و در مسابقه آن شرکت کنید.
قبل از پرداختن به موضوع اصلی مقاله اجازه دهید، تاریخچه پازل را با هم مرور کنیم.
تاریخچه ثبت شده این سرگرمی به دهه ۱۷۶۰ در اروپا باز میگردد. پازل جیگساو (Jigsaw Puzzle) که امروزه در ایران به نام پازل شناخته میشود، با ابتکار نقشه سازان اروپایی که نقشه کشیده شده روی چوب را به قطعات کوچک تقسیم کردند، خلق شد. جان سپیلزبری، حکاک و نقشه ساز، به عنوان اولین طراح این وسیله در سال ۱۷۶۷ شناخته میشود. از آن زمان به بعد این سرگرمی جذاب به عنوان یک اسباب بازی آموزشی مورد استفاده قرار گرفت. بعد از ۲۵۰ سال از ساخت اولین پازل، حالا کودکان از آن به عنوان اسباب بازی، برای نشان دادن حیوانات، نقشهها، انیمیشنها و غیره استفاده میکنند.
در اوایل قرن بیستم، پازل به عنوان یک سرگرمی مورد توجه قرار گرفت و به سرعت در سال ۱۹۰۸ استفاده از آن به عنوان یک بازی، طرفداران زیادی پیدا کرد. بیشتر مردمی که ابتدا پازل را مسخره میکردند و بچگانه میدانستند، تبدیل به معتادان این بازی شدند و فقط برای جاگذاری یک قطعه، خواب و خوراک خود را فراموش میکردند.
پازلهای آن دوران بسیار سختتر از پازلهای کنونی بودند و قطعات دقیقا در مرز رنگها از هم جدا میشدند. در این پازلها هیچ قطعهای با دو رنگ برای نمایش یک انتقال وجود نداشت. بسیار ممکن بود کار به خاطر چفت نشدن یک تکه پازل، دوباره از نو تکرار شود. همچنین روی پازل بزرگسالان هیچ تصویری به عنوان راهنما وجود نداشت و ممکن بود باعث سردرگمی شود.
برای بچههای دو تا چهار ساله، پازلهای ۴ عددی تا ۱۶ عددی با توجه به صبر و تحمل کودک، بهترین انتخاب است. بعد از ۴ سال میتوانید با توجه به توانایی کودک به سراغ پازل های ۲۴ تکه رفته و تا پنج سالگی آن را به ۴۸ تکه و یا پازل ۵۴ تکه در صورت تمایل کودک افزایش دهید.
بعد از ۵ سالگی اگر هنوز کودک در حل کردن پازلهای ۴۸ یا ۵۴ تکه با مشکل مواجه است، صبر کرده و هر وقت متوجه شدید که کودک از حل پازل لذت برده و بدون مشکل آن را حل میکند، پازل های ۷۷ تکه و بیشتر را به او هدیه دهید.
پس از آسان شدن حل پازل ۷۷ تکه میتوانید به سراغ پازلهای با قطعات بالاتر بروید. اما کم کم اینکار را انجام داده و ناگهان یک پازل سخت را در برابر کودک قرار ندهید. اجازه بدهید کودک در صورت علاقه از شما بخواهد تا پازل بزرگتری را برای او مهیا کنید.
کیفیت کاغذ و مقوای پازل برای چسب کاری، جا به جا کردن و غیره بسیار مهم است. بنابراین بهتر است از پازلهایی استفاده کنید که جنس مناسبی داشته و به راحتی در اثر جابهجا کردن، کیفیت خود را از دست ندهند.
پس برای خرید پازل حتما از برندهای شناخته شده مثل بازی پازل جیمینو استفاده کنید تا قطعات آن پس از استفاده، سالم مانده و بعد از چسب کاری دچار مشکل نشوند.
کودک شما به پازل چند تکه علاقه دارد؟